Založ si blog

Na praženicu do á la carte reštaurácie?

Poznáte tu situáciu, ráno vstanete a po všetkých štandardných hygienických úkonoch nasleduje otázka: Čo na raňajky? V mojom prípade padla voľba na praženicu, klasickú na masle. Nejak som si dal dokopy, že päť vajec bude stačiť. Otváram chladničku, no vajíčok tam bolo iba tri. To trochu narušilo moje plány, no nie chuť, i keď na mňa z druhej police žmurkala domáca slaninka. Rýchlo beriem do rúk peňaženku a utekám do potravín v suteréne nášho paneláku. Beriem jedno balenie po desať kusov, platím 1,50 euro a spokojne sa vraciam domov…

Zrazu to prišlo! Ako blesk z jasného neba! Môj ešte nenakŕmený mozog vyprodukoval veľmi nepríjemnú myšlienku. „Martin, ty si práve zaplatil za desať vajec euro päťdesiat“?? Razom som si spomenul na slaninku..“Áno“, odpovedám mu, zaplatil som eurko päťdesiat za desať vajec, čiže 45 sk v bývalej mene za 10! vajec..

Vždy som veril, že naša ekonomika raz bude taká silná, že cena jedného litra benzínu bude rovnaká ako cena jedného balenia desiatich vajec..Ale ani vo sne ma nenapadlo, že to budú vajíčka čo sa priblížia k cene benzínu a nie naopak. Ešte keď som bol euro-optimista, veril som že vstupom do tohto spolku sa moje predpoklady splnia. No a splnili sa!!  Ibaže z opačnej strany..

 

Ľudia spravme niečo, lebo fakt klasická praženica bude v ponuke iba tých najdrahších reštauráciach..:)

 

PS: Som za to, aby sliepočky mali čo najlepšie podmienky pre život. Ale dnešné ceny vajec nie sú dôsledkom zvýšených nákladov spoločností, ale sú obrazom obyčajnej ľudskej nenažranosti a chamtivosti. A taktiež som proti tomu aby nám nejaké európske nariadenia rozkazovali, koľko kusov hydiny či dobytka môžeme na Slovensku chovať.

Už dlhšie tvrdím, že EÚ je v skutočnosti super-socialistický štát, a nemá nič spoločné s hodnotami voľného trhu, vďaka svojím debilným nariadeniam v každej sfére života.

O kríze sa toho popísalo už veľa ALE. ..

16.11.2012

….Predsa len mi na nej niečo nesedí. Samozrejme, je to len moja domnienka a vôbec nemusí byť správna. Prečítajte, zhodnotte, pridajte svoj názor. Pri surfovaní po včerajších spravodajských portáloch som narazil na dve zaujímavé správy, ktoré po zhodnotení viedli k vysloveniu môjho názoru. O čo teda ide? Európska Únia včera odklepla záchranný balík vo výške 5 [...]

Tento blog nieje o Kažimírovi

09.10.2012

Náš financminister perlil tohto týždňa viackrát a logika sledu udalostí potvrdila, že na konci musí prísť kardinálna chu…….na. Začalo to vyhlásením, že strana SaS žije myšlienkovo v minulom storočí, keďže nesúhlasí s prevratnou a novátorskou myšlienkou socialistickej európy a to splácania dlhov vytváraním ďalšieho dlhu. No a skončilo to známym [...]

VIVA LA REPUBLICA BANANA

29.09.2012

Bol by v tom čert (alebo treťosektorák) aby v dnešný deň sme sa od p. Biháriovej a Gallovej-Kriglerovej nedozvedeli, akí sme my, „nerómovia“ extrémisti. Si neviem predstaviť, akého titulu by sme sa dočkali, keby sme sa zachovali ako obyvatelia Marseille a vyhnali osadníkov z územia našich miest a obcí. Veď tie dve by po dvoch dňoch vyliezali aj z rybej konzervy v [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 20461x
Priemerná čítanosť článkov: 2046x

Autor blogu

Kategórie